11 april 2012

Stop!? Weg!!!

Afgelopen zaterdag was een grondwerker uit de buurt, na wat vertraging, komen kijken naar de gegraven put in onze oprit... In dit blogbericht konden jullie al lezen over onze verstopping in de afwateringsbuizen van het badkamerwater...

We vroegen deze man om de putten voor het badkamerwater en voor de WC's te zoeken, daar deksels op oprithoogte op te bevestigen en om de verstopping op te lossen.

Gisteren om stipt 7u, zoals afgesproken, startte de graafmachine zijn zoektocht:
Blijkbaar had de vorige "ontstopper" het toch niet zo juist gehad en was de put die hij vond, niet die van het badkamerwater, maar wel die van de WC's...

Maar enfin, de andere put, voor het badkamerwater, bleek nóg op een andere plaats te liggen dan verwacht (en óók weer totaal niet op de plaats waar de vorige eigenaar, nu negen jaar geleden, aanwees waar de putten lagen... Pfff :-( ...). En zo'n graafmachine bleek super-efficiënt! Na drie kwartier graven, lag immers alles "bloot"!

Vervolgens werd de verstopping verholpen én werd de WC-put leeggetrokken. Deze laatste was nog niet helemaal "vol" maar dat zou toch geen jaaaaren meer op zich laten wachten... Fijn dat dit ineens gedaan werd, dan zijn we daar ook weer voor heel wat jaren van af!

Tijdens het ontstoppen bleek dat er nog een putje ónder de badkamer óf ónder de berging, waar de wasmachine staat, ligt... Dat kan natuurlijk ook eens verstoppen... en als dat gebeurt moeten we de vloer opbreken. Laten we hopen dat we dit nooit moeten óf dat dit moet vóór we de badkamer renoveren...

Dan werden de putten voorzien van deksels en werd de oprit weer opgevuld... Om 10u waren de werken klaar! Het kostte wel een flinke cent maar we zijn ooh zo gelukkig dat het badwater in een hevig kolkende beweging wegloopt! Dat hebben we al maanden niet meer gezien!

De verstopping was trouwens nog érger geworden ondertussen / na het bezoek van de eerste "ontstopper". We moesten letterlijk uittellen wanneer het bad leeg zou zijn om te kunnen douchen, wat om de dag was. De andere dag, als het bad dan toch nog niet helemaal leeg was, konden we de was- of afwasmachine opzetten... In dát water gingen we immers écht niet staan... Dat was écht niet meer grappig... maar het is nu dus volledig verleden tijd!

En waarschijnlijk blijft alles nog wel verstoppingsgevoelig, maar nu weten we waar de afvoerputten liggen en kan een volgende verstopping in 1-2-3 verholpen worden (ofwel moet het dus onder de badkamer/berging zijn)... Hehe, einde dus van dit "prutser-doe-het-zelver"-verhaal... Op naar het volgende... en dat is geen pessimisme maar pure realiteit! Die vorige eigenaar van ons zou beschermd moeten worden voor zichzelf en andere klusprojecten! ;o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten